Planificarea învățării este cea mai bună soluție pentru reducerea stresului și îmbunătățirea rezultatelor. Ți se întâmplă să îți dai seama că deja e seară și nu ai terminat de învățat sau de făcut o temă pentru următoarea zi? Sau că planul tău de a studia azi s-a dus pe apa sâmbetei pentru că deja e seară și încă nu ai început? Haide să vedem cum poți să ții evidența activităților de învățare astfel încât să faci tot ce trebuie la timp fără să fii stresat.
Ascultă episodul
Planificarea învățării și stresul
Tipuri de activități de învățare
Învățarea propriu zisă a lecțiilor
Este o activitate care, de cele mai multe ori presupune mai multe sesiuni de studiu. Durata și modul de desfășurare a acestor sesiuni de studiu depind de metodele de învățare pe care le folosești. Dar, după cum am discutat în episodul 4, repetarea spațiată este una dintre cele mai eficiente metode. Însă, ai nevoie să începi să studiezi cu suficient timp înainte de examen sau de test pentru a avea timp să și repeți ceea ce ai învățat.
Teme periodice/ săptămânale
Proiecte
Ținerea evidenței activităților de învățare
Calendar
Liste cu activități de învățare
Planificarea activităților de învățare
Planul săptămânii
Planul zilei
Cele mai importante activități de învățare
Reducerea stresului: planificarea activităților de învățare
Pentru a scăpa de stresul de a face ceva pe ultima sută de metri, secretul este planificarea săptămânală și împărțirea activităților mari pe bucăți mici. Dacă în fiecare săptămână ținem evidența a ceea ce trebuie să facem, nu vom fi surpinși de o lucrare mare pe care trebuie să o predăm a doua zi, sau de un test pentru care avem mult de învățat.
Puncte de acțiune
Punctul de acțiune al acestui episod este să îți notezi în calendar toate testele și proiectele mai mari pe care le ai de pregătit în următoarele două săptămâni. De asemenea, ia un caiet gol și începe să creezi listele pentru materii și pentru săptămâna actuală. Dacă încă nu ai teme sau subiecte de învățat la o materie, lasă spațiu gol. Le vei nota pe măsură ce apar.