Despre Arta de a studia

Ești stresat când auzi de învățare? Ți se pare că învățarea nu este pentru tine?

Arta de a studia este locul în care te jutăm să descoperi că și tu ai superputerea de a învăța.  

Melcul studios

În perioada studenției am petrecut multe ore studiind în sala de lectură. Luarea de notițe îmi lua extrem de mult timp, dar dacă citeam ceva uitam la fel de repede. Era o luptă între a parcurge repede ceea ce aveam de învățat, și a uita la fel de repede, sau a fi un melc studios și a nu termina niciodată ceea ce aveam de învățat. 

Când în anul trei de facultate am aflat că există studii despre cum să înveți eficient îmi venea să strig „De ce nu mi-a spus nimeni despre asta încă din școală? De ce nimeni dintre cei pe care îi cunosc nu știu că există ceva numit: strategii de învățare sau metode de învățare eficiente?”

Vrei să afli și tu secretele unei învățări eficiente?  

Misiunea noastră este să facem cunoscute „secretele” unei învățări eficiente și să le oferim celor care vor să învețe instrumentele și metodele de care au nevoie pentru a-și descoperi superputerile de a învăța.  

Suntem aici pentru a te ajuta să descoperi:

  • care este mentalitatea de care ai nevoie pentru a învăța ușor și cu succes,
  • cum să găsești motivația de a învăța chiar și atunci când nu vrei să înveți și
  • care sunt cele mai eficiente metode de învățare, pentru a învăța mai repede, dar și pentru a-ți aminti ceea ce ai învățat pentru mult timp.

Cine este melcul studios?  

Salut! Eu sunt Anca. Am pus bazele Artei de a studia pentru a-i ajuta pe toți cei care, ca și mine, s-au chinuit pe tot parcursul școlii să învețe folosind metode ineficiente și au ajuns să își formeze o părere proastă despre ei înșiși, când, de fapt, problema era legată de metodele de învățare folosite.

 

Când am descoperit capitolul despre strategii de învățare în cursul de Psihologia educației, în anul trei de facultate, am fost atât de entuziasmată încât am creat un workshop pentru colegii mei. Mai târziu, când am ajuns să predau am încercat să răspândesc aceste cunoștințe în rândul studenților mei.
Desigur, timpul nu a stat în loc și tot mai multe studii au fost realizate despre metodele de învățare. Pasiunea mea față de acest subiect a continuat să se dezvolte odată cu trecerea timpului. Toate aceste cunoștințe m-au ajutat și mă ajută în continuare să învăț numeroase lucruri.
 
(Ca introvertit, am tot timpul tendința de a învăța să fac singură diverse lucruri pentru a nu fi nevoită să cer ajutorul altcuiva. Nu e cea mai bună abordare, dar spune-i asta unui introvertit…)

 

Arta de a studia este rezultatul dorinței mele de a le descoperi și altora fascinanta lume a învățării. Învățarea nu trebuie să fie o luptă și un chin. E drept că nu se realizează prin magie și necesită efort și timp, dar nu chinul și dezamăgirea cu care suntem obișnuiți.

Bine ai venit în lumea Artei de a studia!  

Ascultă podcastul „Succesul tău în învățare” pentru a afla mai multe lucruri despre această lume.  

Unde ne mai găsești online: